Bonaire Culinair

Villa Dicha heeft natuurlijk een lekkere keuken waarin je je helemaal uit kan leven voor dat perfecte romantische dineetje. Aan de Kaya Industrial, vijf minuten rijden verderop, zijn diverse grote en goede supermarkten te vinden waar je verse ingrediënten kan krijgen, dus alle ruimte om eens lekker samen te kokkerellen.

Culinair: vis of vlees vanavond?

Maar vergeet vooral de culinaire kant van Bonaire niet: je kan ook echt goed uit eten op ons kleine eilandje. Geen patat en kroket (nou ja, hebben ze ook) maar ik bedoel echt goed: heerlijke verse vis, dat kan niet missen natuurlijk, maar ook gewoon een goed stuk vlees, de caribische keuken, heel erg culinair, of gewoon een pizza omdat je een keer makkelijk wilt doen.

Het is eigenlijk ongelofelijk dat er op zo’n klein eiland als Bonaire zo ontzettend veel goede restaurants te vinden zijn die ook nog eens (zeker in het hoofdseizoen) bijna elke avond goed gevuld zijn. Vergeet dus niet te reserveren!

Om het je gemakkelijk te maken hier mijn persoonlijke culinaire top 15 op Bonaire:

 1. Brass Boer in Delfins Beach Resort. Culinaire hoogstandjes van niemand minder dan Jonnie Boer himself… ook al is hij er zelf niet, het blijft een onvergetelijke ervaring.
 2. At Sea. Culinair genieten in niet geringe porties met perfecte bediening in stijl. Als je iets te vieren hebt, dan ga je hierheen. Ook voor als je niets te vieren hebt!
 3. It Rains Fishes. Een heerlijk visje eten in een gemoedelijke sfeer met uitzicht over de zee, je hoeft niet verder te zoeken eigenlijk.
 4. Lekker Thuis, het restaurant in het Red Palm Village Resort: Deze mocht niet missen: chef Corjan is een pareltje die een heerlijke culinaire avond  in een gemoedelijk restaurant bij het zwembad verzorgd.
 5. Chefs Bonaire. Een geheel eigen concept. Hier geen menukaart en geen kleime kinderen, maar wel een avondvullend culinair programma waarin je verrast wordt met een vijf gangen menu op hoog niveau. Ruim van te voren reserveren!
 6. Mona Lisa. Deze golden oldie is al jaren een van mijn favorieten vanwege de gezelligheid en het lekkere eten. Altijd een heerlijk dagmenu, tafeltjes op straat in de Kaya Grandi, aanrader!
 7. The Beach. Aan de kust, tegenover resort Windsock, een vlees- of visplank om samen te delen of de gewone menukaart, het is er altijd goed en de sfeer is prima.
 8. Ocean Oasis Beach Resort. Even naar het zuiden, ook aan de kust, ligt deze trendy beachclub met hippe muziek. Niet alleen voor het eten, ook voor een heerlijke luie stranddag.
 9. Rum Runners. Eenvoudige keuken maar het uitzicht is geweldig. Vraag om een tafeltje aan de rand bij de zee, dan kan je de school tarpoenen zien die daar bij zonsondergang eten komen halen.
 10. Spice Beach Club. Trendy restaurant direct naast Eden Beach Resort, prachtig uitzicht en kleine tapa-achtige gerechtjes op het menu waarmee je je eigen combi kan maken.
 11. Osaka Sushi Bar. Vraag een tafeltje buiten op het terras, als je verkeersgeluiden niet erg vindt. Op de eerste etage, je rijdt er zo voorbij, maar de sushi is heerlijk.
 12. Sebastian’s. Niet aan de boulevard, maar iets zuidelijker aan de kust. Mooi terras aan het water met zelfs een pier met een table-for-two, heel romantisch. Mediterane keuken, heerlijke vis.
 13. Cuba Company. Ook hier geen opsmuk maar gewoon lekker stukje vlees, stukje vis of een pasta. De muziek is goed en het ligt leuk aan het plein vlakbij de zee.
 14. Karel’s Beach Bar. Bonaire’s enige echte bar/restaurant op het water, midden in het hart van de boulevard op een grote pier gebouwd. Altijd gezellig en hiervandaan spring je zo op de watertaxi naar Klein Bonaire.
 15. Pasa Bon Pizza. Als je geen zin hebt in koken maar ook niet meer uit eten wilt: dan ga je naar de alderalderbeste ook-afhaal pizzeria van Bonaire.
About the Author:


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *