Duiken op Bonaire

Als je Bonaire zegt, dan zeg je duiken. Bonaire is het ideale eiland om in alle vrijheid te duiken waar je maar wilt, gewoon spullen achterin de auto of boot en gaan. De duikplekken liggen vrijwel allemaal aan de westkust en rondom Klein Bonaire. De officiële duikplekken rondom Klein Bonaire en langs de kust van Bonaire zijn allemaal aangegeven door middel van een gele boei waar de boot aan vast gemaakt kan worden. De boeien liggen op de overgang van het donkere water naar het azuurblauwe water. Dit geeft de plek aan waar de drop­off ligt. Boten mogen niet voorbij deze drop­off om zwemmers en de onderwaterwereld in het ondiepe water te beschermen. Zelfs in het hoogseizoen is het rondom alle duikstekken nooit druk, max één boot per stek.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is alleen per boot bereikbaar en elke duikschool op Bonaire heeft regelmatig een boottrip naar Klein Bonaire. En mocht je dat niet willen kan je altijd zelf een bootje huren en erheen varen. Klein Bonaire heeft ook prachtige strandjes waar je in de zon kunt opdrogen tot de volgende duik of snorkelronde.

Duiken op BonaireKustduiken

Duiken vanaf de kust: het ultieme vakantiegevoel. En op Bonaire super makkelijk. Elke duikstek wordt aan land gemarkeerd door een gele steen met de naam van de duikstek. Je kan overal naar de drop­off zwemmen, die is nooit ver weg. Soms is het een uitdaging om de zee te bereiken over smalle paadjes en steile trappen maar veel duikstekken zijn gewoon vanaf de weg te bereiken zonder veel moeite. Huur een auto, gooi de duikuitrusting en de picknickmand achterin en rij vervolgens langs de kust naar de duikstek waar je een duik wilt maken. Zet gewoon je auto aan de kant van de weg, trek je duikuitrusting aan en loop de zee in, lang leve de vrijheid.

Daarna lekker lunchen, zwemmen en zonnebaden om vervolgens door te rijden naar de volgende duikstek. Of je gaat naar huis om aan het eind van de middag nog even een duikje te maken bij Bachelors Beach voordat je de barbecue aanzet. De ultieme duikdag!

Duiktag

De hele onderwaterwereld op Bonaire is onderdeel van een beschermd Marine Park wat onder toezicht en beheer staat van de stichting Stinapa. Door hun inspanningen blijft Bonaire een duikparadijs. Om dit zo te houden is elke watersporter die op Bonaire de zee in gaat verplicht om een klein bedrag te betalen voor een nature tag wat ten goede komt aan Stinapa. Met deze tag krijg je ook gratis toegang tot Washington Slagbaai, het park aan de kop van het eiland waar je o.a. bij Boca Slagbaai een prachtige baai hebt om te zonnen, te snorkelen of te duiken. Neem wel eten en heel veel drinken mee (en een vuilniszak om niks achter te laten!) want hier zijn geen winkeltjes of horeca: dit is echt een park met alleen maar natuur.

De tag is online te koop, maar ook bij elke duikschool, duikwinkel en bij de ingang van het Washington Slagbaai Park. De tag is een heel kalenderjaar geldig.

About the Author:


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *