huisregels

Huisregels voor Villa DichaOm het voor iedereen aangenaam te houden hebben we voor alle gasten huisregels opgesteld. Uiteraard is dit voor veel mensen niet nodig maar helaas voor een aantal wel. Deze regels omvatten wat wij verstaan onder goed huurderschap.

Lees alsjeblieft de regels en voorwaarden hieronder door zodat je onbezorgd kunt genieten van Villa Dicha.


- In en uitchecktijden zijn: aankomst na vier uur ‘s middags en vertrek om tien uur ‘s morgens. Mochten de tijden anders zijn dan graag in overleg met de beheerder. Als er geen nieuwe gasten komen dan is er in overleg de mogelijkheid voor een late checkout. Als je terugvlucht laat is en je wilt zekerheid dat je de dag zelf nog van het huis gebruik kan maken, overweeg dan om een extra dag te boeken.

- Huisdieren: Hoe leuk en welopgevoed ze ook zijn, het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen. Indien het om een hulphond gaat gaan we graag in overleg.

- Auto’s en scooters kunnen worden geparkeerd binnen het hek, op de parkeerplaats onder de pergola. Ook kan je meerdere auto’s en scooters kwijt aan de straatkant voor het huis. De parkeerplaats aan de overkant is van de overbuurman, dus zet daar alsjeblieft niet je auto neer.

- Binnenshuis roken is niet toegestaan. Buiten mag dit wel, maar sigaretten mogen niet uitgetrapt worden op de grond en peuken mogen niet in het grind gegooid worden.

- Uiteraard hoort muziek erbij af en toe, maar Villa Dicha ligt in een woonwijk en iedereen woont buiten op Bonaire en daar moet het volume op aangepast worden zodat buren niet mee genieten van de muziek. Na tien uur ‘s avonds mag er geen muziek of radio meer aan.

- Septic tank: Gooi geen chemische middelen, (frituur)olie, maandverband/tampons of andere objecten in toiletten of door de gootsteen. Zoals de meeste huizen op Bonaire zijn we niet op het riool aangesloten maar gaat alles naar de septic tank. Verstoppingen of andere problemen met de septic tank zijn vervelend en kostbaar om te verhelpen.

- De rinse tank aan de zijkant van het huis loost niet op de septic tank, maar rechtstreeks in de tuin, naar de planten. Hier mag dus absoluut niks anders doorgespoeld worden dan water waar duikspullen in gespoeld zijn.

- Barbecue: Er is een electrische grill/barbecue om gezellig te kokkerellen. Zet deze het liefst aan de buitenzijde van de porch, er is een stopcontact aan de buitenmuur. Barbecueën op kolen is niet toegestaan om de natuurstenen van het terras mooi te houden, zwarte houtskool kan in het koraalsteen dringen en vlekken maken. Zorg er ook voor dat de barbecue weer schoon is bij vertrek.

- Bezoek: Gasten overdag zijn uiteraard welkom, mits ze aangemeld zijn bij de beheerder, stuur heel eenvoudig even een appje. Het is niet toegestaan om extra gasten te laten overnachten. Villa Dicha is uitsluitend bedoeld om als vakantiehuis gebruikt te worden, het is niet toegestaan om feestjes of partijtjes te vieren. Als dit toch gebeurt kan de toegang tot het huis per direct ontzegd worden indien de beheerder dit noodzakelijk acht.

- Onderhuur is ten strikte verboden.

- Witte handdoeken zijn bedoeld voor binnen, de grote bruine handdoeken zijn voor buiten bij het zwembad. Het is niet toegestaan om handdoeken, bedlinnen, kussentjes of meubilair mee te nemen buiten de erfgrenzen. Alleen de grote bruine handdoeken kan je gebruiken als je naar het strand gaat of bijvoorbeeld gaat duiken of surfen.

- De huurprijs is gebaseerd op normaal gebruik van water en electriciteit. Met name airco’s zijn grootverbruikers. Gebruik deze dan ook alleen als je gaat slapen en zet ze overdag uit. Indien we zien dat er excessief electra of water gebruikt is, dan kunnen we meerkosten in rekening brengen.

- De muren zijn gestuukt en kunnen beschadigen. Plakband, tape, spijkers en punaises of andere materialen mogen niet op de muren aan- of ingebracht worden.

- Zorg er voor dat bij vertrek de afwasmachine gedraaid heeft met de laatste vaat, het huis opgeruimd is zoals je het aantrof, de koelkast leeg is en de afvalzak(ken)met al het afval in de kliko ligt. Lege flessen kunnen in de lege flessen-container bij de supermarkten of de selibon aan de kaya industria (de straat met alle supermarkten). Het voorkomt dat we je moeten verrassen met extra schoonmaakkosten die wij moeten betalen aan het schoonmaakbedrijf.

- Bij het niet naleven van de huisregels of bij schade kunnen we dit inhouden op de borg. Mocht er iets stuk zijn of beschadigd blijken na het inchecken en we hebben dat zelf gemist, meldt het dan alsjeblieft op de dag van aankomst.

- Mocht eventuele schade groter zijn dan de borg dan kunnen we dit achteraf in rekening brengen. Uiteraard kan er een keer een glas breken, dat zullen we je niet meteen in rekening brengen, maar als er schade is, dingen vervangen moeten worden of we reparaties moeten laten uitvoeren, zal dat helaas wel moeten. De schade wordt tijdens het uitchecken of direct daarna door de beheerder gedaan maar het wordt erg op prijs gesteld als je het zelf even meldt als er iets stuk is. Uiteraard geldt dit allemaal niet voor normaal onderhoud van het huis.

- De persoon op wiens naam de villa gehuurd is is de hoofdhuurder en als zodanig aansprakelijk voor eventuele schade.

- Persoonsgegevens: Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor noodzakelijke correspondentie en administratie ten behoeve van de verhuur van Villa Dicha, het verzenden van nieuwsbrieven en om onze dienstverlening te kunnen voeren. Wij geven geen gegevens door aan derden, tenzij wij er wettelijk toe verplicht zijn.
Mocht je dit willen zullen we alle gegevens wissen na vertrek, nadat de eventuele borg is terug gestort.

- Wij zijn niet aansprakelijk voor schade of diefstal aan bezittingen van gasten, letsel en/of overlast van derden, ontstaan als gevolg van het verblijf in Villa Dicha en gebruikmaking van de faciliteiten in en rondom de villa. Laat dus bijvoorbeeld kleine kinderen niet onbeheerd in of rond het zwembad, gebruik electrische apparaten alleen waar ze voor bedoeld zijn en sluit deuren af als je weggaat.

- In geval van nood kan je het noodnummer 911 bellen voor alle gevallen. Verder zijn de alarmnummers:

politie met spoed: 911 maar 112 kan ook, wordt automatisch doorgeschakeld. (zonder spoed: 133)

ambulance met spoed: 912 (zonder spoed:114)

brandweer met spoed: 110 (zonder spoed: 919)

kustwacht met spoed: 913 of marifoon op kanaal 16. (zonder spoed:113)


Al met al willen we dat jullie genieten van Villa Dicha en er tevens voor zorgen als een ‘goed huisvader of huismoeder’. Wij zijn trots dat we Villa Dicha hebben kunnen bouwen en hopen dat iedereen die na jullie komt er net zoveel van kan genieten.